Weekend - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu Weekend - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu

Weekend

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

29 Oktober 2007 | Taiwan, Taipei

Het weekend is weer voorbij, Luna heeft deze week vakantie, dus we moeten ons met z'n vieren vermaken. Theo is gewoon werken. Jammer, maar hij is pas begonnen en om dan nu al vrij te nemen...!
Het weekend zijn we zaterdag met de MRT op stap gegaan. Het is even zoeken naar de lift, maar het gaat prima. Naar de jade en bloemen markt geweest. daarna nog in de omgeving van de 101 op zoek geweest naar meubels. we zoeken nog een kastje voor de slaapkamer van Luna een computer tafeltje en event een mooie kast voor in de huiskamer, maar helaas niets gevonden wat naar onze zin was. Het is altijd een beetje teleurstellend als je een lange dag op pad geweest bent en je bent niet geslaagd. Wel mooie bloemen gezien, naar de bloemenmarkt gaan we zeker nog eens terug, maar dan met de auto, dan kunnen we ook iets mee naar huis nemen.
Zondag zijn we wat gaan toeren om de omgeving eens te bekijken. Even langs het strand geweest, maar er stond erg veeel wind en de golven zijn hier toch wel anders als thuis. Luna vond het erg leuk en was binnen een paar minuten al helemaal nat. Ze werd door een grote golf omgegooid en had echt alles nat. Tico die altijd nergens bang voor lijkt vond het helemaal niets en vond het echt erg spannend. Hij heeft dan ook flink gehuild. Toen ook onze tas nog nat werd door een golf vond hij het helemaal niets meer. gelukkig helpt dan drinken en een koekje best wel. Na nog maar een stukje met de auto zijn we ergens weer uitgestapt eb hebben daar vis gegeten. Heerlijk. Het ziet er dan niet uit, maar het eten was er goed. We hebben uit het aquarium de vissen gezocht om te eten.
Op de terugweg was iedereen in slaap gevallen. Eigenlijk maar beter want we zijn enorm verkeerd gereden. Theo had even last van een cultuur schokje, hij kan de borden niet lezen! Gek he want ze zijn meestal in het Chinees, en dat is best lastig. De borden hebben soms ook een engelse tekst, maar vaak ook niet. Zonder goede kaart is het dan best wel lastig. uiteindelijk zijn we toch thuis gekomen en hebben toen maar pannenkoeken gebakken. Heerlijk!
Toch nog een fijn weekend gehad.
groetjes en tot volgende keer, ik ga nu met Luna kaarten maken, ze staat al ik weet niet hoe elke 5 minuten langs me om te vragen wanneer we gaan beginnen, nu dus.

• 29 Oktober 2007 - 08:41

Leon En Hilde + Kids:

Leuk dat jullie een weblog hebben opgestart dan is alles toch iets dichterbij. We zullen jullie op de voet volgen via de computer. Groetjes van ons allemaal.

• 29 Oktober 2007 - 13:34

Kornel:

Hoi Bergmannekes,

Erg leuk om de verhalen te lezen, ga zo door.
    Afgelopen vrijdag een feestje gehad van de vader van Astrid, hij was 40 jaar bij hetzelfde bedrijf werkzaam met allerlei verschillende functies. Van 8h tot 24h onderweg geweest (ontbijd, beekse bergen met prive safari bus, receptie, dineer) Komt om een erg leuke dag.
    Ook wij hebben in het weekend boodschappen gedaan en gelukkig wel meteen de weg kunnen vinden, we hebben eindelijk nieuwe kussen op ons bed en dat is toch ook nog wel een beetje wennen.
    Het weer was in het weekend best mooi tenopzichte van nu, het regeld al ongeveer de heledag.
    Software Collega Luc heeft a.s. woensdag zijn laatste werkdag.

Tot de volgende keer...

Groetjes uit een regenachtig Veldhoven.

Houdoe,
    Kornel

• 29 Oktober 2007 - 20:40

Lianne En Pascal:

Hallo, leuk zo's dagboek. We gaan hem regelmatig lezen, maar natuurlijk skypen we ook regelmatig, want die koppies van jullie willen we niet te lang missen. Leuk om te zien en te horen dat jullie het goed maken.

Heel veel liefs van ons.

Tot gauw.

Lianne en Pascal.

Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

Welkom en leef mee met onze 'avonturen' in het verre Taiwan. Zoals jullie weten wonen we in Taipei vanaf 15 oktober 2007. Wij zijn Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman. Theo gaat er werken voor ASML en ik (Hanneke) zal vooral thuis voor de kinderen (Luna 17-04-03, Tico 14-01-06 en Ravi 20-08-07) zorgen en proberen om een beetje van de Brabantse gezelligheid naar Taipei te brengen. Voor ons een flinke stap om te verhuizen voor de thuisblijvers misschien nog wel groter. Op deze manier kunnen jullie allemaal meegenieten van ons 'avontuur'