De laatste dagen van de vakantie - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu De laatste dagen van de vakantie - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu

De laatste dagen van de vakantie

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

06 Maart 2010 | Australië, Brisbane

De laatste dagen van de vakantie zijn alweer aangebroken, jammer dat vakanties altijd veel te snel voorbij lijken te gaan. Nog een paar dagen in Brisbane en de Gold coast. De camper word weer ingepakt.
Vanuit een zonninge farm rijden we naar Hervey Bay, de uitvalsbasis onm naar Fraser island te gaan. We komen laat in de middag aan en zoeken toch een camping iets verder uit het centrum, de drukte hoeft niet zo voor ons en willen we echt wel naar Fraser island? Weer met de boot, of toch maar fietsen langs de kust en we besluiten voor het laatste te gaan. Vol goede moed stappen we dan ook zondagochtend op de fiets. Weer even wennen, maar wel lekker. Het weer is nog heerlijk, maar aan het eidn van de dag verschijnen de eerste wolken alweer. En met regen trekken we een dag later verder naar de Gold coast, daar schijnt altijd de zon (bijna altijd want nu regent het pijpen stelen) Na heel even wat boodschappen gedaan te hebben gaan we naar de camping, waar de kinderen erg teleurgesteld zijn dat het nog steeds regent en we dus niet gaan zwemmen. Helaas ook de volgende ochten nog veel regen, we spelen in een binnenspeeltuin en hebben een heel relaxte dag. De volgende dag worden gelukkig alleen showers voorspeld en dat valt meestal wel mee hebben we uit ervaring geleerd. We hebben heerlijk weer als we in Seaworld zijn. De shows zijn echt fantastisch en we zien zeeleeuwen, dolfijnen en erg grote haaien. Af en toe een buitje maar niet echt erg. We gaan ook even in het zwembad, maar dat is wel heel erg koud en dat is dus maar even leuk.
Tijd om weer verder te reizen, op naar Brisbane om de camper in te leveren en nog wat te shoppen.
Onderweg gaan we nog naar een Koala opvangcentrum waar we een Koala aaien. Het aaien van een krokodil zagen we toch niet zo zitten, waardoor Tico erg teleurgesteld was. Op de camping aangekomen besluiten we om de laatste 2 nachten in een huisje te slapen wat ons iets meer tijd geeft om de camper op te ruimen en alles in te pakken.
De laatste dag voor we terug vliegen brengen vroeg in de ochtend de camper al weer terug om dan met de city cat (een boot taxi) naar het centrum te gaan. Jammer genoeg met heel veel regen. We wandelen wat rond doen een klein beetje shoppen en bezoeken een Museum.
Na het avond eten nemen we de bus terug naar de camping.
De laatste ochtend nemen we al vroeg de taxi naar het vliegveld en gaan we op weg naar Taipei.

Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

Welkom en leef mee met onze 'avonturen' in het verre Taiwan. Zoals jullie weten wonen we in Taipei vanaf 15 oktober 2007. Wij zijn Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman. Theo gaat er werken voor ASML en ik (Hanneke) zal vooral thuis voor de kinderen (Luna 17-04-03, Tico 14-01-06 en Ravi 20-08-07) zorgen en proberen om een beetje van de Brabantse gezelligheid naar Taipei te brengen. Voor ons een flinke stap om te verhuizen voor de thuisblijvers misschien nog wel groter. Op deze manier kunnen jullie allemaal meegenieten van ons 'avontuur'