De Vakantie
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi
22 Februari 2010 | Australië, Airlie Beach
Eindelijk is het dan zover, alles is ingepakt, wij zitten al een aantal dagen in een hotel als dan eindelijk de tijd gekomen is om echt afscheid te nemen en de kinderen op te halen op school. Het afscheid valt Luna zwaar, groot verdriet bij Luna en Barbara.
Gelukkig is het wel wat gezakt als we onderweg zijn naar het vliegveld voor de vlucht naar Sydney. Het is al weer vrijdag ochtend als we daar aankomen. We gaan zo snel mogelijk door naar de B&B waar we de eerste 4 nachten zullen verblijven. Pff wat een hitte!
Daar aangekomen kleden we ons om en na een verfrissing zoeken we onze weg door Sydney en proberen we wakker te blijven. We besluiten met de ferry over te gaan naar Manly Beach en wandelen daar even rond, La op tijd geen we terug en gaan op tijd slapen.
Na een heerlijk ontbijt gaan we door de regen op weg naar het Aquarium, Tico wil perce Haaien zien. Hij blijft er naar vragen totdat we eindelijk bij de haaien aankomen. Na een lunch lopen we door de stad, kijken nog heel vlug even binnen bij het Australie Museum. Helaas gaat het dicht en als we het willen zien zullen we de dag erna terug moeten komen. Dat moeten we nog maar even bekijken.
Helaas weer regen, maar niet te erg zodat we toch maar besluiten om naar de ZOO te gaan. Met de Ferry steken we weer over en genoeten een hele dag in de dierentuin van alles wat die te bieden heeft, inclusief fantastische vergezichten op de stad zelf. Terug met de ferry en na een prima dinner is de dag weer voorbij.
Gelukkig zijn we op tijd gaan slapen want het is vroeg dag deze ochtend, de Blue Mountains staan op het programma. Ze zijn vooral blauw omdat doordat de eucalyptus olie verdampt uit de bladeren wat een blauwige gloed geeft. We hebben geluk, na een beetje regen breekt het zonnetje door en zien we zelfs mooie blauwe luchten. Iedereen geniet van deze mooie dag. Vermoeid komen we weer aan in de B&B. Nu alles inpakken, morgen moeten we weer verder.
De vlucht naar Cairns verloopt prima, jammer genoeg hebben we wat oponthoud bij het ophalen van de camper, die is nl. nog niet klaar. Vervelend, maar het is niet anders. En ook in Cairns is het heet. Dit betekent de airco aan en dus slapen in de herrie!
Nadat we dan eindelijk de camper hebben, boodschappen gedaan hebben rijden we door naar Ellis Beach, van waaruit we naar het noorden willen rijden om daar krokodillen te zien. We rijden door het regenwoud, maken een tocht over de Daintree river, zien een slaperige krokodil. Puffen nog een beetje meer in de hitte, want het is warm en plakkerig in dit stuk van Australie.
Met tijden regent het, worden we geplaagd door ontelbare muggen en horen we "no worries". Mooi dit Australie!
Nietemin een mooi dag. Tot nu toe regent het vooral in de avond en 's nachts, en dat is niet erg.
Opnieuw vanuit Ellis Beach vertrekken we in de vroege ochtend naar het treinstation voor de trein naar Kuranda, een mooie rit van anderhalf uur komen we aan in Kuranda duidelijk een toeristen plaatsje. We lopen war rond, tijd voor een simpele lunch voor we weer met de skyrail naar beneden gaan.
Deze skyrail is een gondel die over het regenwoud gaat. Alles bij elkaar ruim 7km aas gondel over het regenwoud, een geweldig gezicht. We zien de kaketoes in de bomen zitten. Onderweg begint het flink te regenen, we zitten duidelijk in de natte tropen.
We weten dan ook weer waarom het regenwoud heet. Tico vind het maar niets, zeker niet als we dan ook nog besluiten om bij een tussenstation uit te stappen en te gaan wandelen in het 'regenwoud' terwijl de regen met bakken uit de lucht valt. Zelfs met paraplu blijft hij mopperen.
Jammer wij wilden nog best even verder wandelen, maar gezellig is anders.
Om 2 uur hebben we weer de bus die ons terug brengt naar de camper en rijden we verder via de Atherton tablelands, waar het echt heel erg slecht weer is, waarop we besluiten om maar verder te rijden naar Mission Beach... iets verder dan gedacht en komen daar na 9 uur aan.
Helaas ook in Mission Beach regent het, het is nl regenseizoen zoals ons word vertelt. Een korte wandeling met veel muggen en gemopper van Tico nemen we toch maar de camper naar het dorpje. De kinderen vinden het regenwoud maar niets, het is er veel te nat. Het gaat wel beter met wandelschoenen aan dan krijgt je nl geen zand tussen je tenen! Iets wat Tico echt niet leuk vind.
Na een relaxdag (met zwemmen in het zwembad) zijn we allemaal weer bijgekomen van al een heel druk reisprogramma.
Maar we blijven niet relaxen, tijd om weer in te pakken en verder te rijden, via Tyto wetlands (inderdaad, weer nat en weer regen, maar erg mooi) komen we aan in Arlie Beach. Hier willen we verschillende dag verblijven. Vanuit hier is er ontzettend veel te ontdekken.
We zitten op een erg mooie camping, het weer is erg warm ,maar droog.... durf het eigenlijk niet te zeggen want er word erg veel regen verwacht. We zitten nu eenmaal in het regenseizoen hier.
Het is alweer maandag 22 februari,
Vandaaag hebben we gecruised langs de eilanden, Witsunday islands, om te snorkelen te spelen op een geweldig mooi strand (ze zeggen het 2de mooiste strand van de wereld), verbranden in de zon, de onderwaterwereld bekijken, kortom genieten op drie verschillende tropische eilanden.
Zelfs Theo kan er wel van genieten, en ziet de lol ervan in. Dit in tegenstelling van eerdere berichten van zijn kant.... Hij vond dat allemaal maar niets. Waarschijnlijk houdt hij dat ook niet een hele week vol.
We hebben een fantastisch dag gehad, en morgen doen we het toch maar rustig aan, even naar het dorp, lunchen, zwemmen. Tja ons leven is echt vevelend hier zo aan de andere kant van de wereld. Met nog een ander cruise op het verlanglijstje, we willen toch ook wel erg graag het Great Barrier Reef zien, nu we toch hier zijn!
Maar dat een volgende keer.
26 Februari 2010 - 22:54
Opa En Oma Eindhoven:
Wat een mooie verhalen en wat mooi die foto's.We hebben er van genoten. Groetjes ook van Picasso.