Anders....
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi
18 November 2007 | Taiwan, Taipei
Waar maken we ons toch allemaal druk om, Luna vind het allemaal heel erg gewoon, niets aan de hand.
Ik moet wel zeggen er zijn toch wel veel dingen anders. soms leuk en moeten we er om lachen soms vreemd soms snappen we het ook echt niet.
Zoals ik hierboven al schreef waren we gisteren onderweg naar Yingge, een plaatsje onder Taipei waar veel keramiek gemaakt wordt (en verkocht). Echt een leuk plaatsje met een wel aardig museum. Natuurlijk hebben we daar rondgelopen en wat zien we daar een schoonheids salon, waar de mensen met een gezichtsmasker gewoon in een luie stoel buiten op de stoep zitten, behandelingen gewoon buiten aan de straat. Moet allemaal kunnen hoor!
Verder komen we ook wel andere vormen van vermaak tegen en zijn wij daar zelf onderdeel van. We vallen blijkbaar nogal op met onze drie kinderen, waarvan er twee blond zijn (van Ravi is het nog niet goed te zien). Zo zitten we gezellig een ijsje te eten, wat moet je anders op een warme middag, worden er een paar kinderen bij ons neergezet en moeten we met zijn alle op de foto. Luna en Tico snappen hier echt iets van, wij ook niet trouwens. Soms moeten mensen even voelen aan de kinderen, volgens mij voelt het echt hetzelfde, heel vreemd. Vooral Luna vind dat niet fijn.
Tico vinden ze hier helemaal geweldig, als ze hem dan op het meerijdplankje zien staan (dat kennen ze hier niet) Ook Ravi krijgt zo de nodige aandacht. Gelukkig bedoelen de mensen het wel goed, ze zijn ook wel echt bezorgd om de kinderen en zullen als het nodig is wel helpen.
Wat ook echt wel anders is zijn de geuren, vaak ruikt het eten bij de stalletjes op straat heerlijk, maar er zijn geuren.... vooral smelly tofu is gewoon niet te harden. Dit is iets wat mensen lekker schijnen te vinden, maar het stinkt echt enorm dat ik het nog niet durf te proberen. Het is niet te beschrijven, maar stinkt echt afschuwelijk. Zaterdag op een markt in Sansia weer heerlijk van kunnen genieten! We zijn daar vanuit Yingge naar toe gegaan met de bus, er is daar een mooie oude tempel.
Voor komende week weer volop plannen, donderdag komt onze hond aan op het vliegveld. We zijn benieuwd hoe hij de vlucht heeft doorstaan. Ik ga hem dan mee weg brengen naar de kennel waar hij nog 3 weken moet blijven. Verder komen heb ik nog een lunchafspraak (je moet iets), en dat is wel gezellig. Dinsdag heeft Luna op school sportdag van 8:00 tot 9:30 en daar kunnen we gaan kijken. Zaterdag is er een activiteit van de VNT, er komt een oude man op bezoek met zijn donkere vrienden....? Dat zal dus best wel leuk zijn denk ik. We komen zo onze tijd wel door. Tussendoor hoop ik dan toch eindelijk te gaan slagen voor een computertafeltje. Dat wordt echt tijd, ik zit nu op een kinderstoeltje van Luna voor de computer die op twee manden staat. De manden die eigenlijk bedoeld zijn als bijzettafel om de koffie op te zetten. Echt niet handig. De rest van de tijd hebben we al nodig voor gewoon onze dagelijkse dingen zoals wassen en strijken (bah), opruimen en dat soort vervelende dingen waaraan je echt merkt dat je niet op vakantie bent.
Voor nu in ieder geval weer de groetjes en tot een volgende keer.
18 November 2007 - 17:02
Heidi:
Ik begrijp het wel dat jullie je wel vermaken en dat de blonde koppie's behoorlijk aandacht krijgen van de plaatselijke bevolking....Ben er maar trots op dat ze het zo goed doen....ik hoop snel eens op de koffie te komen...maar dit jaar niet meer.
Groetjes, Heidi -
19 November 2007 - 07:40
Kornel:
Hallo Bergmannekes,
Jullie noemen het woord vakantie en die van ons zit er net op. We zijn een mid-weekje naar de Ardennen geweest bij het plaatje Durbuy in de Buurt. Op 1 dag na erg mooi weer gehad. Lekker gewandeld, lekker gegeten en heerlijk uitgerust. Best wel grappig om te zien hoe een in de zomer zwaar toeristisch stadje nu bijna helemaal uitgestorven was, grote restaurants leeg, diverse winkels gesloten etc. Helaas het zit er weer op en we mogen weer werken.
Goed om telkens jullie berichten te lezen en erg leuk dat er nu inmiddels ook wat foto's op jullie site staan. Ga zo door zal ik maar zeggen.
grtz,
Kornel -
20 November 2007 - 11:23
Corona:
Heey Hanneke, ik las net je mail dat jullie in Taiwan zitten ik vind het super leuk voor jullie dat jullie daar zitten. Wonen jullie daar of gaan jullie een soort wereld reis maken?
Ik begrijp goed dat Luna en Tico en jullie er niks van begrijpen zal ik maar zeggen kan me voorstellen een ander land zou je denken en wat doen we hier. Maar het went vast wel zul je maar denken.
Ik zal even zeggen hoe het gaat met mij het gaat erg goed met mij en met de rest ook (Sigrid en Jorn gaan ook goed en mijn ouders gaan ook goed) Ik ben sinds kort bezig voor mijn auto theorie van de zomer vakantie toen we op vakantie waren in Zuid-Frankrijk ging het erg goed met oefenen dus vandaar dat ik dat nou mee bezig ben. En dat gaat erg goed.
(ben meer aan het oefenen daar en krijg daar uitgebreid les van het verkeer voor auto zodat ik op kan voor mijn theorie auto examen en dan neem ik auto lessen en dan als het goed gaat en goed kan zal ik maar zeggen dan ga ik op mijn auto examen.
En met mijn werk wat ik doe (schoon maken bij de WVK) gaat ook goed heb het na mijn zin en ik werk nog steeds 4 dagen behalve dinsdag want dan zit ik bij het ROC in Eersel.
Zo nu ga ik stoppen
Veel groetjes van Corona -
21 November 2007 - 06:58
Jan Hermans L-M:
dag familie Bergmans.Wat zal dit voor jullie een geweldige ervaring zijn, misschien niet altijd even makkelijk maar wel heel interessant om dit een keer in je leven mee te maken. Ik zal jullie zeker gaan volgen. Hopelijk lukt het om daar een leuk leventje op te bouwen. Ik denk dat het vanzelf zal gaan doordat je via jullie kinderen en het werk van Theo ook in contact komt met allerlei instanties en andere mensen. Als ik in de buurt ben kom ik zeker op de koffie ( Brabantse gewoonte). Is het misschien toevallig: ook mijn dochter Hanneke zit ver van huis: zij is voor een jaar naar Cape-Town, en ook via een site te volgen.
De groeten en ik zal in plaats van jullie wel een keer vaker bij Stien en Bert op de koffie gaan.
Houdoe.