Vanallesennogwat
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi
30 Januari 2008 | Taiwan, Taipei
Natuurlijk hebben we ook de verjaardag van Tico gevierd, hij heeft een leuk feestje gehad. Het was gezellig druk bij ons in het appartement. Er was taart, chips en snoep en niet te vergeten cadeautjes. Alle ingredienten voor een geslaagd feestje.
We hebben een paar bijzonder geslaagde weekenden gehad, we beginnen ook daarin wat meer rust te vinden, we hebben natuurlijk nog 2 jaar om het eiland verder te belijken, het hoeft dus niet de eerste weken/ maanden. We zijn op een zaterdag avond met de kinderen naar Shilin night market geweest. Kei druk, maar ook bijzonder gezellig. Ook de kinderen vonden het leuk. Dat is ook een van de dingen die de Taiwanezen zelf ondernemen op hun vrije avond. Ook kunnen we heerlijk wandelen in onze 'achtertuin'. Vlak bij kun je heerlijk wandelen op de berg (Yangminshan), helaas ruikt het er soms een beetje naar zwavel, maar het is erg fijn om even in de natuur te wandelen en uit de drukte van de stad te zijn. Die stad die toch wel enorm veel voordelen heeft om te wonen. HIer heb je werkelijk alles bij de hand op alle (bijna alle) tijdstippen. Even een hapje eten en we gaan wat halen bij de chinees op de hoek! Bijna overal kun je wel eten halen, het een wat beter dan het ander, maar over het algemeen niet slecht. Het kost dan ook al niet veel. Een complete maaltijd voor nog geen 2 euro!
Het kan natuurlijk ook duurder.........
We hebben ook een paar fietsen gekocht, om even vlug een boodschapje te gaan doen. Voor mij is dit ook handig omdat ik binnenkort ga 'werken' op school. Een paar weken geleden heb ik dit gevraagd en jawel ik kan binnenkort een paar uurtjes een paar kindjes begeleiden. Kinderen met autisme dus ik kan weer helemaal aan de slag. Ik hoop dat het ook op termijn betaald gaat worden.
Ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan, maar heb er kei veel zin.
We hebben dan ook een hulp op vrijdag, anders kan ikniet weg. Zij poetst en zorgt dan voor de kinderen. Ik komt dan thuis in een opgeruimd en schoon huis. Heerlijk! Beginnen we het weekend in ieder geval al opgeruimd.
Theo is ook nog een paar dagen naar Singapore geweest, het is even wennen dat hij er niet is, vooral lastig met uitlaten van de hond. Natuurlijk waren we allemaal weer blij dat hij thuis was.
Volgende week is het hier chinees nieuwjaar, wij blijven gewoon thuis en we zien wel hoe dat is. Het schijnt dat het dan erg rustig is hier in Taipei. Iedereen gaat bij familie op bezoek en veel gaan ook nog een paar dagen op vakantie. Dit is hier een belangrijke feestdag en vakantie. wijzien het wel en gaan samen nog wel iets leuks doen van hier uit. Het is al heerlijk om een beetje uit te kunnen slapen en niet zo ontzettend vroeg op te moeten.
Waarschijnelijk gaan ook heerlijk wandelen, tenminste als het weer is, nu is het fantastisch nederlands herfst weer, compleet met wind en regen. Alsof we daar op zitten te wachten!
Nou dat was wel weer een beetje wat er de afgelopen maand gebeurd is, niet alles, maar dat komt dan een andere keer wel weer.
08 Februari 2008 - 17:52
Heidi, Loes En Tom:
Hallo bergmannekes en vrouwkes groeten uit veldhoven....... -
10 Februari 2008 - 20:13
Laura En Joep:
Hoi Fam. Bergman,
Wij kijken regelmatig op de site. Leuk om jullie verhalen te lezen.
Heel veel groetjes uit Best.