Happy New Year
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi
12 Februari 2008 | Taiwan, Taipei
Het huis moet van te voren helemaal gepoetst zijn, op nieuwjaarsdag mag er niet gepoetst worden dit zou ongeluk brengen, ook het gebruik van scherpe messen en scharen op nieuwjaarsdag brengt ongeluk. Getrouwde dochters komen op de tweede dag van het nieuwe jaar naar huis, op de eerste dag zou armoede brengen.
Oud jaars avond begint met een traditioneel familie diner, kinderen blijven zo lang mogelijk op, dit geeft de ouders een lang leven.....! Ik denk dat ik daar juist grijze haren van krijg, maar zo zien ze dat hier niet!
Natuurlijk hoort er ook vuurwerk bij. Dit is om het nieuwe jaar te verwerkomen en het oude weg te sturen. Daar hoort ook bij dat men deuren en ramen om twaalf uur open zet om het nieuw jaar binnen te laten komen. Het is voor de meeste mensen ook een tijd om de overleden familie leden te herdenken. Er wordt dan ook weer volop geofferd en wierook gebrand.
We hebben nieuwjaarsdag wel gevierd, met een boel anderen, lekker eten en gezelligheid. De nacht hebben we gewoon doorgeslapen, eigenlijk in de verwachting om twaalf uur wel wkker te worden van een heleboel vuurwerk, maar niets gehoord. Het vuurwerk is ook niet allemaal tegelijk. Je hoort hier gewoon dagenlang overal wel een beetje vuurwerk. Er wordt ook vuurwerk afgestoken als de winkels weer open gaan, dus we genieten al een paar dagen van vuurwerk op de meest geweldige momenten. Het maakt niet uit, even tijdens de koffie, midden in de nacht, met andere woorden als het uitkomt. De feestperiode is ook nog niet afgelopen, het zal nog wel zo door blijven gaan de komende dagen. Ik ben wel benieuwd hoe het lantaarnfestival is, of we daar nog iets van mee krijgen.
Voor diegen die het willen weten;
Luna is van het jaar van de geit; Dat betekent voor haar een jaar van mogelijkheden, maar dan moet ze wel vastberaden optreden. De geit wordt daarbij wel geholpen door de steun en welwillendheid van anderen en ze kan genieten van een paar mooie meevallers (wij zijn benieuwd, Luna waarchijnlijk ook!)
Tico is van het jaar van de Haan ( Je zou verwachten van het varken, maar dat is Ravi al); Het ratjaar kan lastig worden voor de haan, hij zal waakzaam en grondig moeten zijn. Het is niet het jaar om risico's te nemen (Tico doet anders niet anders). Als hij doet wat hij kan om het beste van de situatie te maken, kan hij veel leren voor de zonnigere tijden die hem wachten in 2009! Tja wat moet je daar nu mee?
Ravi (en Theo ook) zijn van het jaar van het varken; Het varken voelt zich niet altijd op zijn gemak met de ontwikkelingen van het ratjaar, maar als hij zich flexibel opstelt en het beste maakt van de mogelijkheden kan hij daar toch van profiteren. Een jaar om de uitdaging aan te gaan en te laten zien wat hij werkelijk waard is. Nou daar kan Ravi wel mee vooruit zou ik zeggen.
En voor diegene die het nog willen weten ik (Hanneke) ben van het jaar van de rat; de rat haalt graag het meeste uit zijn mogelijkheden en in het eigen jaar zijn die er in overvloed. Het is tijd om postitieve actie te ondernemen. Zijn inspanningen en initiatief kunnen een paar deuren openen waaachter interessante mogelijkheden liggen. Ik ben nu al benieuwd wat voor mogelijkheden. Mijn plannen voor dit jaar zijn er van genoeg acties dus dat moet helemaal goed komen!
Allemaal chinese wijsheden, ja dan kunnen we wel zeggen die 'gekke chinezen', maar sommige dingen lijken wel te kloppen bijgeloof of waarheid, wie zal het zeggen..........
Tot een volgende keer, misschien met meer chinese wijsheden of andere praatjes, wie weet.
12 Februari 2008 - 18:01
Diny En Hans:
happy new year, en al het goeds wat er te wensen is daar voor jullie.Al weer bijna 5mnd weg , zo je ziet de tijd vliegt. Groetjes -
16 Februari 2008 - 10:39
Marleen:
Hallo allemaal, wat een beesteboel met de chineezen. Leuk om te lezen hoe anders het daar gevierd wordt. Flappie de geit heeft in Nederland al geweten dat Luna van het jaar van de geit was, was toen al zo " aantrekkelijk" ,
heel veel liefs en snel tot ziens!!!
groetjes