Thuis - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu Thuis - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu

Thuis

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

10 April 2008 | Taiwan, Taipei

Thuis, waar is dat nu. we wonen nu ongeveer een half jaar ver weg van iedereen; familie en vrienden. Vorige week zijn we dan ook voor het eerst 'thuis' geweest of is het hier toch thuis? Nu ben ik in de war. Nee hoor, we zijn heerlijk op vakantie geweest in Nederland, maar kwamen na 2 weken toch echt weer thuis. Taiwan dus. Zin om naar huis te gaan hadden we niet, want dat betekende dat de vakantie afgelopen zou zijn en vakantie hebben is wel erg lekker. Helaas kan het niet de hele tijd vakantie zijn er moet namelijk ook nog gewerkt worden en dan meteen al wel weer lange dagen.
Over een paar maanden hebben we weer vakantie en komen we weer naar Nederland.
Tijdens alle bezoekjes, etentjes hebben we ook nog kans gezien om een beetje vakantiegevoel te hebben en zijn we zelfs nog even naar de efteling geweest. Natuurlijk met onze eigen pardijntje. Dat was maar goed ook, want Pardijntje had een paar dagen vrij. Pardoes was dus erg blij om onze pardijntje te zien.
Daarnaast hebben we allemaal genoten van het weer, heerlijk om echte frisse lucht in te ademen! En fris was het zeker. Nu was he verschil in temperatuur al wel aardig. Voordat we op vankantie gingen was het hier ongeveer 20 graden, niet al te warm dus. In Nederland kwamen we aan met ongeveer 3 graden, dat was het nog zo ongeveer toen we terug reden naar schiphol, Maar thuis kwamen we aan met 30 graden! Dit moet ik zeggen is toch wel even wennen, zeker met de hoge luchtvochtigheid die er nu heerst, geeft dat niet het gevoel van een frisse lucht. Letterlijk en figuurlijk!
We mochten dan ook nog genieten van wat sneeuw, de kinderen vonden het geweldig. En wie dacht dat Tico onze grote held was, nou dat valt tegen want hij durfde geen sneeuwballen te maken! Wel naar buiten maar de sneeuw was hem toch iets te koud. Nu was hij ook wel weer ziek, dus dat speelde misschien ook wel mee. Op dit moment valt er hier geen sneeubal te bekennen en hebben we het er meer over om maar eens ergens een zwembadje op te gaan zoeken. Het is soms al zo warm daat we maar beter binnen spelen en dan moet het nog zomer worden, we wachtenmaar rustig af, maar het zal wel wennen (denk ik)
Nu dat was het dan wel weer voor vanavond en tot de volgende keer.

• 14 April 2008 - 08:56

Mam:

Toch fijn om te lezen dat nu Taiwan je thuis is .Mooie foto's en herinneringen
    mee terug naar huis.
    groetjes

Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

Welkom en leef mee met onze 'avonturen' in het verre Taiwan. Zoals jullie weten wonen we in Taipei vanaf 15 oktober 2007. Wij zijn Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman. Theo gaat er werken voor ASML en ik (Hanneke) zal vooral thuis voor de kinderen (Luna 17-04-03, Tico 14-01-06 en Ravi 20-08-07) zorgen en proberen om een beetje van de Brabantse gezelligheid naar Taipei te brengen. Voor ons een flinke stap om te verhuizen voor de thuisblijvers misschien nog wel groter. Op deze manier kunnen jullie allemaal meegenieten van ons 'avontuur'