FF bijpraten - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu FF bijpraten - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman - WaarBenJij.nu

FF bijpraten

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

04 Mei 2008 | Taiwan, Taipei

Het is weer een tijdje geleden dat ik een stukje heb geschreven, dus een goed idee voor een luie zondag middag. vanmorgen naar de stoffenmarkt geweest om eens te kijken naar een mooi stofje om een jurk te laten maken. We hebben nl een feestje in augustus en dan is het wel leuk om weer eens iets moois te laten maken. (althans dat is de bedoeling, dat het mooi wordt bedoel ik) Helaas waren de meeste van de kraampjes dicht en kwamen we buiten in een winkeltje hele mooie stof tegen, anders als ik in eerste instantie gedacht had, maar wel erg mooi! Nu maar afwachten of de jurk ook mooi gaat worden.
De afgelopen periode hebben we weer vanalles gedaan.
Natuurlijk hebben we de verjaardag gevierd van Luna, ze was echt jarig en heeft genoeg gesnoept en mooie cadeautjes gehad. Ze kreeg een echte 'hello Kitty fiets' en vanalles om te knutselen.
Theo is nog een paar dagen naar het buitenland geweest en vertrekt morgen weer, maar dat is niet echt gezellig.
We hebben ook nog een feestje gahd bij de directeur van het NTIO ( on-officiele ambasadeur), een echt nederlands feestje voor de verjaardag van de Koningin! Met bitterballen en nieuwe haring! Met hetzelfde weekend ook nog een vrijmarkt en het feest was compleet. Erg gezellig hoor. Toch wel heel erg leuk die nederlandse activiteiten, ondanks het wonen in het buitenland blijven we wel echte nederlanders en passen we ons misschien op een aantal gebieden aan.......
We proberen zoveel mogelijk te integreren, we zijn tenslotte gast in een nieuw land, maar de taal blijft erg moeilijk. Ik kan er niet aan wennen, het blijft alemaal vreemd klinken. Ik ben ook ernstig aan het twijfelen of ik mijn tijd en energie wel wil steken in het leren van de taal, misschien vind ik het wel leuker om op een andere manier een cursus of workshop te doen. Ik zou dan al meer oppas moeten regelen, en de avonden nog studeren............ ik weet het niet hoor. Zeker als het dan nog lastig blijft om iets te bestellen of de weg te vragen omdat je het verkeerd uitspreekt of dat de ander je toch niet begrijpt en als ze het dan wel begrijpen krijg je waarschijnlijk een antwoord terug wat je dan zelf weer niet verstaat! Ik merk dat het erg negatief klinkt, maar dat is alleen over de taal ik vind die erg moeilijk. Gelukkig komen we over het algemeen al best ver met ons engels, en een anders voordeel is dat mijn engels al wel weer beter aan het worden is. Maar van Luna vinden we het wel heel erg knap, zij heeft in een half jaar al erg goed engels leren praten en voelt zich ook steeds zekerder om het ook te praten als we mensen tegen komen. Zij leert een nieuwe taal wel veel sneller dan ik. Als ik luna hoor praten dan ben ik zeker erg trots op haar. Soms kunenn we haar ook wel achter het behang plakken, dan is ze tegendraads en wil links als wij rechts willen, maar dat is meestal maar van korte duur.
In tegenstelling tot onze Tico! Gelukkig gaat het daar ook steeds beter mee. Hij heeft minder last van verkoudheden en is dan ook veel minder vervelend. En natuurlijk, hij heeft een eigen willetje................en zal dat ook laten weten! wij zijn al heel blij dat hij beter gestemd is en veel minder boos is. Hij vind het moeilijk als hij de mensen niet begrijpt en kan daar nog steeds erg boos en gefrustreert op reageren. Hij vind het nog steeds niet leuk dat mensen aan hem zitten, maar ik dnek dat ik dst ook niet fijn zou vinden.
Ravi gaat gewoon zijn gangetje, en begint lekker te kruipen, hij komt overal en al best wel snel. niet makkelijk voor mij, maar wel grappig. Hij heeft echt bijna altijd goede zin en lacht volop. Een gezellig manneke!

Nu ga ik even wat te drinken maken, andersdrogen we hier uit. Het is warm hier!

groetjes en tot de volgende keer

• 04 Mei 2008 - 16:51

Diny:

hallo luitjes in verweggie stan. leuk weer iets van jullie te lezen. Fijn dat het goed gaat met de kids en pa en ma. De tijd gaat snel en fijn dat er ook daar aan nederlandse gewoontes gedacht wordt.Hoe gaat het met Picasso??Vele groetjes van Diny ,hans en uithuizige Coen, pootje van Mitzy

• 07 Mei 2008 - 10:05

Fam. Van Hout:

Hallo allemaal,

fijn te lezen dat het jullie goed gaat!
    En dat thuis Taiwan is!
    Hier gaat het ook prima. Vakantie en lekker weer, wat wil een mens nog meer?

Heel veel groetjes van ons allemaal!

Willem, Boris, Harm en Esther

Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi

Welkom en leef mee met onze 'avonturen' in het verre Taiwan. Zoals jullie weten wonen we in Taipei vanaf 15 oktober 2007. Wij zijn Theo, Hanneke, Luna, Tico en Ravi Bergman. Theo gaat er werken voor ASML en ik (Hanneke) zal vooral thuis voor de kinderen (Luna 17-04-03, Tico 14-01-06 en Ravi 20-08-07) zorgen en proberen om een beetje van de Brabantse gezelligheid naar Taipei te brengen. Voor ons een flinke stap om te verhuizen voor de thuisblijvers misschien nog wel groter. Op deze manier kunnen jullie allemaal meegenieten van ons 'avontuur'